3 redenen waarom ctrl helpt bij het thuiswerken

Door ctrl

De gevolgen van de coronacrisis zijn ook in de accountancybranche voelbaar. Tijdens het thuiswerken is een duidelijke communicatie, op een veilige manier documenten uitwisselen en realtime inzicht in cijfers belangrijker dan ooit. De handige functionaliteiten van ctrl helpen je hierbij. Zo blijf je niet alleen tijdens corona, maar heel het jaar door in ctrl! We geven je daarnaast een aantal handige tips voor het thuiswerken.

#1 Efficiënt en snel gegevens uitvragen

Tijdens het thuiswerken kan het uitvragen van gegevens bij klanten een uitdaging zijn. Denk bijvoorbeeld aan informatie die je nodig hebt voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Dit proces wil je op een zo efficiënt mogelijke manier laten verlopen. Maar hoe doe je dit op afstand? 

PBCL van ctrl maakt het aanleverproces een stuk gemakkelijker. Je kunt zelf eenvoudig een standaard vragenlijst opstellen, voor bijvoorbeeld de NOW. In een een digitale meeting kun je vervolgens precies uitleggen wat je van de klant verwacht. Je ontvangt daarnaast slimme alerts, zodat je als accountant realtime inzicht hebt in het aanleverproces. Met PBCL werk je in tijden van corona niet alleen efficiënt samen, ook nog eens geheel GDPR/AVG-proof.

#2 Documenten veilig delen en ondertekenen

Met DocFlow van ctrl kun je niet alleen op een eenvoudige manier documenten delen, maar ze ook digitaal ondertekenen. Dat maakt het werken op afstand een stuk efficiënter. Je kunt daarnaast gemakkelijk de planning monitoren en automatisch slimme alerts genereren. Zo behoud je tijdens het thuiswerken goed zicht op de voortgang van diverse werkzaamheden. 

De digitale handtekening van ctrl maakt DocFlow compleet. Door de volledige integratie met Digidentity is dit veilig en AVG-proof. Het is daarom uitermate geschikt om privacygevoelige en juridische documenten op afstand te ondertekenen.

#3 Altijd up-to-date inzicht

Door de coronacrisis hebben veel van jouw klanten zorgen over de financiële situatie van zijn of haar organisatie. De overheid probeert er alles aan te doen om een zo groot mogelijk vangnet te bouwen. Doordat de crisis in veel situaties tot omzetverlies leidt. Natuurlijk kan ctrl deze onzekerheid niet volledig wegnemen. Wat ctrl wel kan betekenen? Jouw klanten 24/7 inzicht geven in hun financiële situatie. 

De Financiële rapportage biedt een overzichtelijk dashboard met de belangrijkste financiële gegevens. Klanten kunnen door dit inzicht betere beslissingen maken voor hun bedrijfsvoering tijdens een crisis. Als accountant kun je de klant op een efficiënte manier adviseren, waardoor zij uiteindelijk in veel minder onzekerheid verkeren.

Tips voor het thuiswerken

Natuurlijk ben je met de juiste tools al goed op weg om het thuiswerken tot een succes te maken. Maar we geven je ook een paar belangrijke tips om zelf thuis efficiënt te werken:

Zorg voor de juiste werkplek

Een plek waar je jezelf kunt concentreren is onmisbaar. Daarnaast is het belangrijk om bij zittend werk de juiste lichaamshouding aan te nemen, om klachten te voorkomen. Heb je moeite om jezelf te concentreren? Probeer eens een noise cancelling koptelefoon

Houdt hetzelfde ritme aan

Sta je normaal om half zeven in de ochtend op? Doe dat nu dan ook. Stap onder de douche, kleed je aan, zorg voor een goed ontbijt en wandel eventueel een rondje om je huis. Kortom, doe wat je op een normale werkdag ook zou doen. Dan blijf je productief!

Update je collega’s regelmatig

Heb je normaal gesproken vaste contactmomenten met je collega’s? Pas dit dan toe bij het thuiswerken. Sterker nog, het is juist nu ontzettend belangrijk om dagelijks met elkaar in contact te blijven. Al is het maar om er zeker van te zijn dat het met iedereen goed gaat.

Denk na over optimalisaties

Heb je op een dag een uurtje over? Dit is het perfecte moment om na te denken over automatiserings- en optimalisatiemogelijkheden voor jouw organisatie of kantoor. Je kunt nu wat tijd besteden aan dingen waar je normaal niet aan toe komt.

Wil je meer weten over wat
ctrl voor jouw kantoor kan betekenen?

Download onze brochure

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.