SBR Assurance, een grote verandering?

Door ctrl

SBR Assurance is de afgelopen maanden een hot topic geweest in de wereld van Accountancy. Waarom eigenlijk zoveel ophef? Bij ctrl is er namelijk helemaal niets schokkends veranderd: SBR Assurance is voor ons platform gewoon nog steeds het aanleveren van SBR documenten bij de ontvangende partijen.

De overheid heeft met ingang van 1 januari 2018 SBR Assurance geïntroduceerd voor middelgrote ondernemingen. SBR Assurance is nu de verplichte methode om accountantsverklaringen digitaal te ondertekenen en aan te leveren. Het doel: het op een efficiëntere en betrouwbaardere wijze vervaardigen van rapportages met als ultiem resultaat lastenverlichting. Maar is dat voor accountants ook zo? Want naast het aanschaffen van de beroepscertificaten heb je ook nog extra software en hardware nodig voor het hashen, mergen, tekenen en aanleveren van SBR Assurance verklaringen. Er zijn hiervoor vele oplossingen op de markt, maar wij van ctrl vinden de oplossing van ctrl natuurlijk onderscheidend van de rest 😉

Ctrl biedt namelijk een volledig geïntegreerde oplossing voor SBR Assurance. Gewoon als onderdeel van je ctrl platform abonnement waarbinnen je ook samenwerkt met je cliënten voor al je andere dienstverlening. Je hoeft naast een SBR Assurance oplossing geen andere portal leverancier in de arm te nemen of naast je bestaande portal oplossing een SBR Assurance oplossing te zoeken. Bij ctrl heb je alles in één. Ook hoef je geen lastige hardware tokens met je mee te slepen om verklaringen te kunnen ondertekenen. Dat is toch niet meer van deze tijd. Bij ctrl gebruik je lekker je smartphone voor ondertekening. Wie heeft die nou niet altijd bij zich? SBR Assurance zit bij ctrl vanzelfsprekend in je platform abonnement en is niet anders dan de andere SBR stromen binnen ons platform.

We zijn daarmee het enige portal platform in Nederland die alles omtrent SBR Assurance volledig vergemakkelijkt. Eén platform leverancier met één hedendaagse oplossing. De conclusie? Er is eigenlijk helemaal niets veranderd bij ctrl, want volledige geïntegreerde oplossingen voor SBR omarmen wij al sinds 2009.

Nog niet SBR-assurance proof
als accountantskantoor?

Download de SBR Assurance whitepaper

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.